Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Küba da Bitcoin Devrimine Katıldı

Küba‘da kripto para birimlerine yönelik herhangi bir yasak bulunmasa da birçok şirket veya girişimci ABD yaptırımları nedeniyle ülkeden uzakta durmayı ve kripto para sektörü ile ilgili girişimler yapmaktan kaçınmayı tercih ediyor.

Küba’da KYC İstemeyen Bitcoin Borsası

Yine de İtalyan bir girişimci olan Mazzola, ülkenin ilk merkeziyestiz Bitcoin borsası Qbita’yı bu ayın başlarında piyasaya sürdüğünü ve ilgili izinleri aldığını açıkladı. Mazzola konu hakkında yaptığı açıklamada Qbita Exchange’in piyasaya sürülmesinin arkasındaki asıl sebebin, Küba içerisinde Bitcoin’in gerçek bir gereklilik olduğunun düşünülmesi olarak açıkladı.

Küba’nın dünyanın diğer yerlerindeki ülkelerle olan farkı kapatması için kolaylıkla Bitcoin alım satımı yapabilecek altyapıya sahip olması gerektiğini belirten girişimci, ülkede kripto paralarla ilgili yasal çerçeve olmamasının ise işlerini zorlaştırdığını ima etti. Yine de geçtiğimiz yılın Kasım ayında Qbita Wallet isimli Bitcoin cüzdanını piyasaya süren girişimci şimdi de kendi kripto para borsasını kullanıma açarak zorluklar üstesinden gelinebileceğini gösterdi.

Mazzola’ya göre Küba içerisinde hizmet veren diğer eşler arası borsalar Paxful ve Localbitcoins benzer hizmetlere sahip olsa da Küba vatandaşları için problem arz ediyorlar. LocalBitcoins’in KYC istediğini belirten Mazzola, bununm yasal gereklilikler ve ambargo yüzünden insanları zora soktuğunu belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment