Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Küba, Sanal Varlık Lisansı Vermeye Başlayacak

Küba Merkez Bankası olan Banco Central de Cuba (BCC), Küba’daki kripto para piyasasının gelişmesini teşvik edebilecek sanal varlık hizmet sağlayıcılarına (VASP) lisans vermeye başlayacak.

Küba Merkez Bankası’nın 26 Nisan tarihinde yaptığı açıklamaya göre, sanal varlıklarla ilgili hizmet sunmak isteyen şirketlerin önce merkez bankasından lisans alması gerekiyor.

Ayrıca Küba Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamada, bu lisansı almadan faaliyet gösteren kurum ve kuruluşların ülkenin mevcut bankacılık ve finans kurallarına göre cezai işlem uygulanacağı belirtildi. BCC, bu kararın yayımlanmasından 20 gün sonra yani 16 Mayıs 2022 tarihinde yürürlüğe gireceğini ve lisansların önümüzdeki sene yenileceğini açıkladı.

Sanal varlık hizmet sağlayıcı lisansı alan kurumların merkez bankasının iznini almadan hizmetlerini başlatamayacağı ve durduramayacağı belirtildi.

Geçtiğimiz yıl eylül ayında BCC, kripto para birimlerini yasal ödeme yöntemi olarak tanıdığı bir karar yayımlamıştı. Bu karar ile birlikte Küba’da yaşayan insanlar kripto paraları kullanarak dünyanın her yerinde kripto para alış verişi gerçekleştirebiliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!