Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kurucuları Şirketten Ayrılan Bitmain’in, Teksas Planları Rafa Kaldırıldı

Kripto para madenciliğinin en büyük şirketlerinden birisi olan Bitmain, South China Morning Post’un aktardığı bir haberle yeniden gündeme oturdu. İddiaya göre ünlü madencilik devinin kurucularından olan Jihan Wu ve Zhan Ketuan, yakın zamanda şirketten istifa etmeye hazırlanıyor ve şirkete firma ile alakasız yeni bir CEO gelebilir.

Özellikle Bitmain IPO söylentilerinin duyulmaya başladığı tarihlerden bu yana Jihan Wu’nun istifası ara ara medyaya sızmış olsa da, Bitmain’in CEO’su Ketuan hakkında böyle bir haber ilk defa gündeme geldi. Söz konusu durum şirketi neredeyse her alanda etkileyecek gibi gözüküyor ve bunun yanı sıra Bitmain’in Teksas eyaletine yapmayı planladığı yatırım da rafa kaldırılmış gibi duruyor.

Teksas Yatırım Planı Ertelendi

Geçtiğimiz Eylül ayında gündeme gelen haberde, Bitmain’in Teksas menşeli NBA takımı Houston Rockets ile anlaşma yaptığı vurgulanmıştı. Bitmain’e bağlı Antpool tarafından yapılan anlaşmaya göre Bitmain, Teksas Eyaletine 500 milyon dolarlık yatırım yapma sözü vermiş ve yakın tarihte Bitcoin Cash ile Antpool’un reklamları Houston maçında gösterilmişti.

Bitmain eyalete 400 iş fırsatı sağlayacak dev bir bilgisayar sunucusu tesisi kurmayı planlıyordu ancak yeni işten çıkmalar ve köklü değişiklikler yüzünden bunun rafa kaldırıldığını söyleyebiliriz. Yeni tesisin yeri bile belirlenmiş ve bunun Alcoa’ya ait eski bir alüminyum tesisinin bölgesine kurulması konuşulmaya başlanmıştı. Ancak yeni değişimler ve Bitmain’in geçtiğimiz tarihlerde %85 civarında elemanını işten çıkarması ile, ek bir yatırım yapacak parasının veya isteğinin kalmadığını söylemek mümkün.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment