Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kurumsal Balina Durdurulamadı, Tether TRON Ağında 1 Milyar USDT Bastı!

Dünyanın en büyük stablecoin ihraççısı Tether, artan talebe karşılık vererek TRON (TRX) ağında 1 milyar USDT bastı.

On-chain analiz platformu Lookonchain tarafından aktarılan verilere göre Tether hazinesi 22 Kasım günü 1 milyar USDT daha bastı. Piyasadaki artan iştaha yetişmek için son aylarda basım işlemleriyle dikkat çeken şirket, özellikle bir kurumsal balinanın yüklü miktardaki alımlarıyla hızını artırdı.

Söz konusu kurumsal balina 20 Ekim tarihinden bu yana Tether hazinesinden toplamda 1,13 milyar USDT aldı ve bu varlığın hepsini Binance, Coinbase ve Kraken gibi kripto para borsalarına gönderdi. Balinanın bu varlıklarla yüklü miktarda Bitcoin (BTC) ve altcoin alımı yaptığı düşünülüyor.

Tether hazinesinin hızlı para basımı ve kurumsal yatırımcı tarafından alınan bu yüklü miktardaki USDT kripto para piyasasına yönelik artan güven ve iştah olarak yorumlandı.

Tether CEO’su Paolo Ardoino bu son basım işlemi hakkında yorum yapmasa da daha önceki süreçte benzer 1 milyar USDT basımlarını “envanter ikmali” olarak yorumlamıştı. Bu da demek oluyor ki şirket yetkilendirilmiş ancak ihraç edilmemiş şekilde USDT basıyor ve herhangi bir talep durumunda bu varlıkları kullanarak müşterilerine yanıt veriyor.

CoinGecko verilerine göre Tether’in halihazırdaki toplam arzı 88,5 milyar USDT’ye ulaşmış bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!