Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kurumsal Bitcoin Yatırımcısı HODL Yapıyor

Binlerce Bitcoin (BTC) satın alan kurumsal yatırımcılar, aradan aylar geçmiş olmasına rağmen hala satış işlemi yapmadı. Yine kurumsal yatırımcıların, Coinbase’ten Bitcoin satın almaya devam ettiği düşünülüyor.

CryptoQuant ekibi, kurumsal yatırımcıların işlemlerini takip etmek için Coinbase Pro ve Coinbase Custody cüzdanlarını kullanıyor. Coinbase Pro’dan yüklü miktarda coin çıkması; ABD’li bir balinanın OTC aracılığıyla Bitcoin aldığı şeklinde yorumlanıyor.

Aralık ayından beri satmadı

Bu yatırımcıların, 23 Aralık günü 10.900’den fazla Bitcoin satın aldığı düşünülüyor. CryptoQuant CEO’su Ki Young Ju, 5 Mart günü bu adreslerin güncel durumunu kontrol etti. Görünüşe göre Bitcoin alan bu yatırımcılar, yaşanan onca fiyat hareketliliğine rağmen hala BTC satmadılar.

bitcoin-adres-bir
Bu adresler, 23 Aralık sonrası satış yapmadı (Kaynak)
bitcoin-adres-iki
HODL yapan bir diğer adres (Kaynak)

Bitcoin satın almaya devam ediyorlar

Yatırımcıların bir kısmı HODL yaparken; bir kısmı bakiyesini büyütmeyi sürdürüyor. Gün içerisinde gelen bilgiler, Coinbase Pro cüzdanından 12.297 adet Bitcoin çıktığını gösteriyor. Analistler, bunun tıpkı diğerleri gibi bir kurumsal alım göstergesi olduğunu düşünüyor.

CryptoQuant verilerine göre bunların, borsadan ortalama çıkış fiyatı 46.686 dolar oldu. BTC/USD, an itibarıyla 47.233 dolardan işlem görüyor.

bitcoin-btc-cryptoquant-balina-borsa-coinbase

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!