Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kurumsal Kripto Para Fonları 5 Hafta Sonra Boğaya Döndü: 4 Altcoin Talep Görüyor!

Bitcoin (BTC) fiyatı bugün toparlanma belirtileri gösterirken kurumsal kripto para fonlarında 5 haftanın ardından ilk kez giriş oldu. 

Coinshares tarafından paylaşılan verilerde, iki hafta önce 251 milyon dolar çıkış gören kurumsal kripto para fonlarına 5 haftanın ardından 130 milyon dolarlık giriş olduğu belirtildi.

Spot Bitcoin ETF onayının ardından Bitcoin’e yönelik kurumsal ilgi yüksek seviyeye ulaşmıştı. Geçtiğimiz hafta Grayscale fonlarından toplam 171 milyon dolarlık çıkış olurken diğer ETF ihraççılarına az da olsa giriş görüldü.

Hong Kong’da iki hafta önce işlem görmeye başlayan ETF’ler ilk haftaki kazancın yanına yaklaşamadı ve 19 milyon dolar ile sınırlı kaldı.

Kurumsal kripto para fonlarında geçtiğimiz haftalarda da olduğu gibi ilk sırada 144 milyon dolarlık giriş ile yine Bitcoin (BTC) yer aldı.

Öte yandan Ethereum’dan (ETH) 14,4 milyon dolar fon çıkışı oldu.

Altcoinlere yoğun talep

Kurumsal yatırımcılar Ethereum’dan kaçış yaparken Solana (SOL), Ripple (XRP) Polkadot (DOT) ve Litecoin (LTC) talep gördü.

Solana’ya 5,9 milyon dolarlık, Polkadot’a 1,2 milyon dolarlık, Litecoin’e 100 bin dolarlık ve Ripple’a 600 bin dolarlık dolarlık para girişi oldu.

Coinshares raporuna göre en çok giriş yapan ülke olarak ABD’li yatırımcılar, en çok giriş yapan ülke olarak Kanadalı yatırımcılar yer aldı. Bunların büyük kısmını spot Bitcoin ETF ihraççılarından giren ve çıkan miktarlar oluşturdu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!