Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kurumsal Kripto Para Yatırımları Ethereum ile Tavan Yaptı: Bir Altcoin Şaşırttı!

Bu hafta gerçekleşen spot Ethereum (ETH) ETF lansmanı kurumsal kripto para fonlarındaki girişleri gölgede bırakırken hacimler tavan yaptı.

Coinshares tarafından paylaşılan verilere göre kurumsal kripto para fonları geçtiğimiz haftaki milyar dolarlık girişin ardından spot Ethereum ETF’leri için lansman haftasında 245 milyon dolarlık nispeten küçük bir giriş gördü.

Ethereum, spot ETF’lerinin piyasaya sürülmesi ile yeni ihraççılar aracılığıyla 2,2 milyar dolarlık giriş yaşamasına rağmen eski fonlardaki çıkışlar ile 285 milyon dolar net çıkışa ev sahipliği yaptı. Bitcoin ise ABD seçimleri ile birlikte toparlanmasını sürdürüyor. Kurumsallar tarafından bu hafta 519 milyon dolar yatırım alan Bitcoin, ay başından bu yana girişlerde 3,6 milyar dolara ulaştı.

Spot Ethereum ETF’leri kurumsal kripto para fonlarındaki işlem hacimlerini de tepeye taşıdı. Bu hafta işlem hacimleri mayıs ayından bu yana en yüksek seviye olan 14,8 milyar dolara tırmandı.

Solana yüklü giriş ardından çıkış yaşıyor!

Kurumsal yatırımcılar Ethereum’a paralele olarak Solana’dan (SOL) da çıkış yaptı. Geçtiğimiz hafta neredeyse çift haneli bir giriş gören Solana, bu hafta 2,7 milyon dolarlık net çıkış yaşadı.

Diğer altcoinler arasında ise Cardano (ADA) kurumsal ilginin artması ile dikkat çekti. Cardano’ya 1,2 milyon dolarlık, Ripple’a 500 bin dolarlık, Chainlink’e 400 bin dolarlık ve Litecoin’e ise 600 milyon dolarlık dolarlık para girişi oldu.

Coinshares raporuna göre en çok giriş yapan yatırımcılar arasında ABD yine başı çekerken geçtiğimiz hafta olduğu gibi çıkışlarda Alman yatırımcılar ilk sırada yer aldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!