Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kuzey Kore’nin Siber Saldırıları Gün Yüzüne Çıkıyor

Birleşmiş Milletler, Kuzey Kore’nin şu ana dek yaptığı siber saldırılarla ilgili yeni ve eskisine kıyasla daha kapsamlı bir rapor yayınladı.

Birleşmiş Milletler (BM) bundan kısa bir süre önce bazı bağımsız uzmanların Kuzey Kore ile ilgili yaptıkları araştırmaları baz alarak ülkeyle ilgili özel bir rapor yayınlamış, Kuzey Kore’de devlet destekli hackerların toplamda 2 milyar dolar para çalmış olabileceklerini açıklamıştı.

Kapsamlı Rapor

Birleşmiş Milletler bu konuyla ilgili yeni bir rapor yayınladı ve Kuzey Kore’nin saldırılarıyla ilgili daha detaylı bilgiler paylaştı.

BM tarafından yayınlanan bu yeni rapor Kuzey Kore’nin en az 17 farklı ülkede 35 farklı saldırı düzenlediğini gösteriyor. Bu saldırılardan en çok etkilenen ülke Güney Kore olurken Bangladeş, Şili, Kosta Rika, Gambiya, Guatemala, Kuveyt, Liberya, Malezya, Malta, Nijerya, Polonya, Slovenya, Güney Afrika, Tunus ve Vietnam gibi ülkelerin de bu saldırılardan etkilendikleri söyleniyor.

Kuzey Kore’nin Hedefleri

BM tarafından yapılan araştırmalara göre Kuzey Koreli saldırganların tek bir hedefi yok. Bu saldırganlar kripto para borsalarına ve kullanıcılarına saldırmanın yanı sıra SWIFT ağını da hedef alabiliyorlar.

Yine BM tarafından verilen bilgilere göre Kuzey Koreli hackerlar bir defasında bir ülkenin ATM altyapısına sızmayı ve Kuzey Kore’ye 10 bin farklı işlemle para göndermeyi başardılar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment