Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kuzey Kore’deki Hackerların Yeni Hedefi Bireysel Kripto Para Yatırımcıları

Kuzey Kore‘deki hackerlar, ülkeye para akışı sağlayabilmek için bireysel kripto para yatırımcılarını hedef almaya başladılar.

Yeni Hedef Bireysel Yatırımcılar

Çin’deki haber ajanslarından South China Morning Post tarafından yapılan habere göre Kuzey Kore’deki hackerlar, bireysel kripto para yatırımcılarını hedef almaya başladılar.

“Kuzey Kore hackerları” kavramı son zamanlarda sık sık karşımıza çıkıyor. Özellikle Güney Kore’deki yetkililer, Kuzey Kore’deki hackerların kripto para sektöründe çeşitli sorunlara yol açtıklarını iddia ediyorlar.

Bu hackerlar şu ana dek çeşitli kripto para borsalarına ve şirketlerine saldırmakla suçlandılar. Ancak South China Morning Post gibi kaynaklara göre bu hackerlar artık odak noktalarını değiştirip bireysel kripto para yatırımcılarını hedef almaya başladılar.

Hackerlar, kripto para hırsızlığı yapabilmek için kurban olarak seçtikleri kişilere virüslü e-postalar gönderiyorlar. Bu e-postanın içinde yer alan dosya bilgisayara indirildiği zaman bilgisayarı adeta ele geçiriyor. Hackerlar bu aşamadan sonra istedikleri şeyi yapabiliyorlar.

Siber savaş araştırma şirketlerinden IssueMakersLab’in kurucusu Simon Choi, Kuzey Kore’deki hackerların artık bireysel yatırımcıları hedef aldığı iddiasını destekliyor ve şu yorumu yapıyor:

“Doğrudan borsalara saldırmak zorlaşmaya başladı. Hackerlar bu yüzden daha savunmasız olan bireysel yatırımcıları hedef almaya başladılar. Başlangıçta borsa çalışanlarını hedef alıyorlardı ama şimdi doğrudan kripto para kullanıcılarına saldırıyorlar. ABD ve Birleşmiş Milletler tarafından uygulanan yaptırımlar Kuzey Kore ekonomisini zora sokuyor. Kuzey Kore’dekiler de bu yaptırımlara karşı kriptografiyi kullanıyorlar.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment