Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kuzey Kore’ye Giden ETH Geliştiricisine Ne Oldu?

ABD’li yetkililer bundan birkaç hafta önce Kuzey Kore’yi ziyaret eden bir Ethereum geliştiricisini tutuklamışlardı.

Kuzey Kore’yi ziyaret ettikten kısa bir süre sonra tutuklanan Virgil Griffith’in hakkında şimdi resmi bir soruşturma açıldı.

Soruşturma Açıldı

The Block tarafından yapılan habere göre Virgil Griffith hakkında Uluslararası Acil Ekonomik Güç Yasası’nı ihlal ettiği gerekçesiyle bir soruşturma başlatıldı.

Virgil Griffith, Kasım 2019’da ABD İçişleri Bakanlığı’ndan izin alamamış olmasına rağmen Kuzey Kore’deki Pyongyang Blockchain ve Kripto Para Konferansı’na katılmıştı. Burada bir sunum yapan Griffith, Kuzey Korelilere Blockchain hakkında bilgiler vermişti.

Griffith daha sonra Kuzey Kore’ye yasa dışı bir şekilde seyahat ettiği için ABD’li yetkililer tarafından tutuklanmıştı. Griffith’in avukatı, müvekkili tutuklandıktan sonra mahkemeden Griffith’in kefaletle serbest bırakılmasını istemiş, mahkeme bu isteği geri çevirmişti. Ancak mahkeme daha sonra bir karar değişikliğine giderek Griffith’in 1 milyon dolarlık kefaletle serbest kalabileceğini açıkladı.

Konu hakkında paylaşılan bilgilere göre Griffith henüz bu kefalet parasını ödeyebilmiş değil. Dolayısıyla kendisi hala serbest değil.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment