Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

LedgerX CEO’su: Ether Vadelileri İçin Boşuna Beklemeyin

Kripto para piyasası geçtiğimiz 2017 yılının sonlarında Bitcoin vadeli işlemlerinin onaylanması ve listelenmesi ile ciddi bir ralli başlatmış ve tüm zamanların en yüksek seviyesine yükselmişti. Yine de bu yükselişten sonra oldukça sert bir düşüş gerçekleşti ve 2018 yılı bütün kripto para piyasasının %80 ve civarı düşüş yaşamasına neden oldu.

Şu sıralar kripto para piyasası başka bir kripto para birimi olan  Ethereum‘a odaklı vadeli işlemleri beklemeye başladı ancak gelen haberler pek de olumlu gözükmüyor. Önde gelen kripto para opsiyon borsalarından birisi olan LedgerX’in CEO’su, konu hakkında yaptığı bir röportajda Ethereum vadelilerinin 2019 yılında başlayabileceği spekülasyonlarına yanıt verdi.

Kişisel olarak ”en iyi ihtimalle” yarı yarıya şans bulunduğunu söyleyen Paul Chou, kendi firmasının Ethereum opsiyon işlemleri için hazırda beklediğini ancak CFTC’den hala konu hakkında bir onay gelmediğini vurguladı. ABD içerisinde emtia ve vadeli işlemler piyasasından sorumlu olan regülatör, ABD hükümetinin kapanması ile işlemlerini bekletmeye almıştı ve birçok kripto para platformu bu sebeple hala belirsiz bir şekilde bekliyor.

ErisX ve Seed CX gibi firmalar da kendi platformlarında Ethereum türev ürünleri piyasaya sürmenin peşinde. ABD içerisinde Bitcoin vadelilerini başlatan CBOE de Ethereum vadelileri konusunda çalışmalar yapmakta. Daha önce CFTC’ye danışmanlık yapan bir isim olan Jeff Bandman ise, hükümet tekrardan aktif olunca regülatörün bu konuda hızlı bir karar vereceğini ve liyakatli davranacağını iddia ediyor. ”Ethereum’dan nefret etmiyorlar” diyen Bandman, yine de bu konudaki şansın düşük olduğunu düşünüyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment