Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

LedgerX, Fiyat Volatilitesini Takip İçin ”Bitcoin Korku Endeksini” Tanıttı

LedgerX, kripto para traderlarının Bitcoin‘in volatilitesini görmesi gerektiğini düşünüyor. Firma hali hazırda geleneksel piyasalarda olan bir mekanizmayı bu amaçla kripto para piyasalarına getirmeyi ve traderlara büyük bir fayda sağlamayı planlamakta.

Şirket tarafından Pazartesi günü yapılan duyuruya göre, Bitcoin Korku Endeksi olarak da lanse edilen LedgerX Volatilite Endeksi (LXVX), lider kripto para birimi Bitcoin’in tahmini volatilitesini takip edecek. Firma endeks için gerekli verileri birçok firmanın geçtiğimiz yıl boyunca alım satıp yaptığı, düzenlenen Bitcoin opsiyonlarından elde edecek.

LedgerX’in başkanı Juthica Chou, CoinDesk kaynağına aktardığı ifadesinde LXVX’in, hisse senedi piyasasının tahmini volatilitesini hesaplayan popüler bir araç olan CBOE Volatilite Endeksine (VIX) benzer olacağını belirtti. Volatilite endeksinin piyasa için belirli bir kesinlik oluşturduğunu ifade eden başkan, bunun kripto para piyasası için de büyük bir önem taşıdığını ifade etti.

Chou’ya göre LXVX kısaca ”Bitcoin Korku Endeksi” olarak da tanımlanabilir. Daha önce Goldman Sachs bünyesinde volatilite traderı olarak çalışmış olan hou, VIX’in önemli bir araç olduğunu ve bunun kullanışlılığının LedgerX firmasının Bitcoin için bir tane benzerini inşa etme kararında en büyük etkiye sahip olduğunu açıkladı.

LedgerX bunun yanı sıra 2017 yılının Ekim ayında piyasaya sürdüğü Bitcoin türev işlemleri ile 500 milyon dolardan çok gelir elde etmiş ve 50.000’den fazla işleme imza atmıştı. Kripto para piyasası genel olarak 2018 yılında zor günler yaşasa da, LedgerX bu durumdan pek etkilenmemiş gibi duruyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment