Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

David Marcus: Libra ile Dünyayı Değiştirebiliriz

Libra projesinden sorumlu olan David Marcus, bugün bu projeyle ilgili yeni açıklamalar yaptı.

Facebook’un Libra adlı dijital para projesi bir süredir yoğun bir şekilde tartışılıyor. Projeden sorumlu olan David Marcus ise insanların kafalarındaki soru işaretlerini gidermek için çeşitli açıklamalar yapmaya devam ediyor.

Libra’nın Avantajları

Marcus konu hakkında özel bir yazı yayınladı ve Libra’nın öne çıkan bazı özelliklerinden bahsetti.

”Blockchain” üzerinden aktarılan “dijital paraların” ne kadar kullanışlı olabileceklerini anlatan Marcus özellikle düşük işlem ücretlerine ve yüksek işlem hızlarına dikkat çekti.

Günümüzdeki finans sisteminin yetersizliklerini değerlendiren Marcus, yeni bir dijital paranın bu sorunları çözebileceğine inanıyor. Mevcut sistemin yetersizliğini gösterebilmek için ABD’den Arjantin’e 100 dolar göndermek isteyen birinden örnek veren Marcus, şu yorumu yapıyor:

”Her iki taraftaki banka da SWIFT kullanıyor olsa bile bu işlemden 45-50 dolar gibi bir hizmet bedeli alınabiliyor.”

Dünyayı Değiştirebilir

Marcus günümüz finans sisteminin pek çok kişi için yetersiz kaldığını, Libra gibi bir dijital para projesinin ise bu durumu tamamen değiştirebileceğini düşünüyor.

Küresel bir hizmet sunmayı hedeflediklerini vurgulayan Marcus, Libra’nın Dünya’nın dört bir köşesindeki insanların hayatını kolaylaştıracağına inanıyor. Marcus, Libra projesinin temellerini de tam olarak bu düşünceyle attıklarını ekliyor:

”Bu yüzden böyle bir yol izlemeye karar verdik ve yolun sonunu görmeye de kararlıyız. Çünkü Dünya genelindeki insanlar daha iyisini hakediyorlar ve artık bir şeyleri değiştirme vakti geldi.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment