Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Libra’nın Hangi Paralara Endeksli Olacağı Henüz Belirlenmedi!

Facebook‘un tartışmalı stabil kripto para projesi Libra, kesinlikle ilk tanıtıldığı günden bu yana hem regülatörlerin hem de bireysel yatırımcıların dikkatini üzerine topladı.

Birden çok itibari paraya endeksli olacağı ve değerini bu şekilde koruyacağı belirtilen Libra için geçtiğimiz aylarda birkaç itibari para sıralansa da, görünüşe göre bunlar henüz kesinleştirilmedi. Daha önce yapılan açıklamada Libra’nın yüzde 50 Dolar, yüzde 18 Avro, yüzde 14 Yen, yüzde 11 Pound, yüzde 7 ise Singapur Doları endeksli olacağı belirtilmişti.

Libra kurucu ortağı Christian Catalini ise geçtiğimiz günlerde katıldığı bir Podcast esnasında Libra’nın hangi itibari paraları temel alacağının henüz kesinleşmediğini ima etti. İlk belirtilen itibari paraların sadece teklif olduğunu açıklayan kurucu ortak, bunun Libra’nın piyasaya çıkmasına yakın tarihlerde Libra Association ve üyeler tarafından belirleneceğini açıkladı. Libra ilk başlarda Çin’in itibari parasını da kullanma niyetine sahip olsa da, daha sonra bu ilgisini kaybetmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment