Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Libra’nın Regülasyon Sorunu: Regülatörler Menkul Kıymet Olarak Sınıflandırmak İstiyor, Vakıf Reddediyor

Facebook’un kripto parası Libra ile ilgili olarak son dönemde yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.

Almanya, Fransa ve Amerika başta olmak üzre, birçok ülke ve o ülkelerin kurumlarından olumsuz geri dönüşler alan Libra; şu aşamada zorlu bir durum yaşıyor ve regülasyon sorunları, şu anda Libra’nın önündeki en büyük engel gibi duruyor.

Konuya ilişkin yapılan analizlerde ise ortaya çıkan bir durum dikkat çekiyor. Buna göre, Libra’nın menkul kıymet olarak sınıflandırılmasını isteyen Amerikan regülatörlerine karşın, Libra’nın arkasındaki vakıf Libra Association, bu durumu reddediyor.

Regülatörlerin Durumu

Amerikan regülatörleri, özel bir şirket tarafından yönetilecek stabil kripto paraların menkul kıymet olarak sınıflandırılmasını isterken, bu durum ise Libra’nın projesini bir kez daha zor duruma sokacak gibi duruyor.

Otoriteler, menkul kıymet olarak sınıfılandırılma ihtimalinin, zaten uzunca bir süredir regülasyon sıkıntıları yaşayan Libra için bir başka zorlu engel olacağı fikrinde birleşiyor.

Yapılan açıklamalar ve yorumlar, şu anda Amerika’daki regülatör kurumların da bu konuda kafalarının karışık olduğunu bizlere gösteriyor. Bazı yorumlara göre ve analistlere göre regülatör kurumlar bazı stabil kripto paraların menkul kıymet olabileceğini ifade ederken, buna karşın hangi mantık ve yaklaşımla bunun yapılacağı konusunda ise fikir ayrılıkları var.

Uzun lafın kısası, önümüzdeki dönem Libra için regülasyon konusunda bir kez daha zorlu bir sürece gebe olacak gibi duruyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment