Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Lightning Network Hala Dikkat Gerektiriyor!

2017 yılında lider kripto para birimi Bitcoin’in 20.000 dolara yükselmesi ile birlikte tıkanan ağ ve rekor kıran işlem ücretleri, Lightning Network gibi protokol tabanlı bir çözüme ihtiyaç duyulduğunu kanıtlamıştı.

SegWit güncellemesi ile beraber Bitcoin ağındaki yükü ciddi anlamda sırtlayan Lightning Network, hem küçük çaplı işlemleri rahatlıkla yapabilmesi hem de hızı sayesinde kısa sürede büyük başarı elde etti. 2018 yılının başlarında hayatımıza giren LN, hala ilk günlerinde olarak nitelendirilebilir ve bu durum bazı tehlikeleri beraberinde getiriyor.

Ağ 2018 yılının Mart ayında bir DDoS saldırısına maruz kalmış ve 200’e yakın ağ düğümünün bağlantısı kopmuştu. Herhangi bir BTC kaybı olmasa da bu durum büyük bir güvenlik zafiyeti doğurdu. Bitcoin geliştiricilerinden Peter Todd da daha önceki açıklamalarında Lightning protokolünün ”DoS” saldırılarına oldukça açık olabileceğinin altını çizmişti.

LN ağı kesinlikle büyük bir avantaj sunsa da, bunun hala tehlikelere bir nebze açık olduğunu hatırlamakta ve işlemlerimizi ona göre yapmakta fayda var.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment