Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

LinkedIn’de Aylarca Çabalayarak Güven Kazanan Kripto Para Dolandırıcıları: FBI harekete geçti

FBI ve LinkedIn, yatırımcıları kripto para dolandırıcılık şemalarına çekmek için iş arama ve ağ oluşturma platformunu kullanan dolandırıcılarla savaşmak için birlikte çalışıyor.

CNBC’nin raporuna göre kripto para dolandırıcılarının son hedefi LinkedIn kullanıcıları oldu.

FBI’ın San Francisco ve Sacramento özel ajanı, California saha ofislerinden sorumlu Sean Ragan‘a göre kötü aktörler LinkedIn ve kullanıcıları için “önemli bir tehdit” oluşturuyor. Ragan konuyla ilgili “Bu tür dolandırıcılık faaliyetleri önemlidir. Geçmişte ve şu anda mevcut birçok potansiyel kurban vardır.” açıklamasında bulundu.

FBI’ın bu özel yatırım dolandırıcılığında bir artış gördüğünü söyleyen Ragan, aktif soruşturmaları olduğunu doğruladı ancak hala sürmekte olan bu davalar hakkında herhangi bir bilgi vermedi.

Rapora göre sahte bir profile sahip profesyonel gibi görünen dolandırıcılar bir LinkedIn kullanıcısına ulaşıyor ve kripto yatırımları yoluyla para kazanma teklifi sunmadan önce yaptığı konuşmalarla kullanıcının güvenini kazanıyor. Dolandırıcı sonunda aylar boyunca kazandığı güvenden yararlanarak kullanıcıyı kendi tarafından kontrol edilen bir siteye para yatırmaya yönlendiriyor ve ardından hesabı boşaltıyor.

CNBC’e yaptığı açıklamada son zamanlarda platformda dolandırıcılık artışı olduğunu kabul eden LinkedIn konuyla ilgili şu ifadelere yer verdi:

Üyelerimizi güvende tutmak için her gün çalışıyoruz. Buna sahte hesapları, yanlış bilgileri ve şüpheli dolandırıcılıkları tespit etmek ve ele almak için otomatik ve manuel savunmalara yatırım yapmak da dahildir.

Dolandırıcılıkla ilgili altı aylık raporlarına göre 2021 yılında 32 milyondan fazla sahte hesabı platformdan kaldırdıklarını belirten LinkedIn, platformu aracılığıyla üyelerden ne kadar para çalındığına dair bir tahminlerinin olmadığını söylerken bir grup kurban kayıplarının 200.000 dolar ila 1.6 milyon dolar arasında olduğunu iddia ediyor.

Raporda ayrıca faillerin çoğunun izinin, bir kurban savunuculuğu ve destek grubu olan Global Anti-Scam Organisation tarafından Güneydoğu Asya‘ya kadar takip edildiğine yer verildi

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!