Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Linux Foundation Yeni Hyperledger Blockchain Eğitim Kursunu Başlattı

5 Eylül tarihinde yapılan bir basın açıklamasına göre, Linux Foundation, Hyperledger Fabric Blockchain teknolojisi için olan ileri düzey eğitim kursuna kayıt almaya başladı.

”Hyperledger Fabric Temel Prensipleri” isimleri bu yeni kurs, Linux Foundation’un kurum odaklı blockchain eğitim programının bir parçası. Linux Foundation’un kurum odaklı eğitim kursunun online ve kendinize göre ilerleyebileceğiniz bir versiyonu, ”Blockchain for Business” ismiyle kar amacı gütmeyen öğrenme platformu edX.org sitesinde mevcut.

Bugün yapılan basın açıklamasına göre Linux, Hyperledger Sawtooth modüler blockchain platformuna özel olan, Sertifikalı Hyperledger Sawtooth Yöneticiliği sınavlarını bu yılın sonlarına doğru piyasaya sürecek.

Linux Foundation’un Clyde Seepersad‘inin yaptığı açıklamalara göre, TechCrunch’tan elde edilen güncel veriler, blockchain mühendislik işlerinin şu an ”günümüz iş piyasasında en çok büyüyen ikinci alan” olduğunu ortaya koymakta:

”Bu büyümenin hızı, blockchain teknolojisini kurumsal çapta uygulayabilecek ve yönetebilecek niteliklere sahip profesyonel kıtlığına yol açmakta. Ücretsiz Hyperledger kursumuza 100.000’den fazla öğrencinin katılım gösterdiğini gördükten sonra, daha ileri düzey bir eğitim seçeneği zamanının geldiğini anladık ve profesyonellerin bilgisini kanıtlamak için de sertifika sınavları yapmaya karar verdik.”

Bugünün basın açıklaması aslında Blockchain’in iyiden iyiye eğitim sektörüne de giriş yaptığını göstermekte. Blockchain ve dağıtık defter teknolojileri ucu bucağı olmayan eşsiz bir alan ve bu alan içerisinde eğitim vermek ciddi bir kazanç getirmenin yanı sıra, sektörü gerçek anlamda daha ileriye taşıyabilir.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment