Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Litvanya, Senet Tokenleri Konusunda Atılım Yapıyor

Litvanya, senet tokenlerinin ICO’ya benzer bir model ile piyasa sürülmesinin bir tezahürü olan STO (Security Token Offering) sürecini Avrupa’da yapacak ilk ülke olmaya hazırlanıyor. Bu şirin Baltık ülkesi, bu hamlesi ile birlikte kendisini kripto para dostu olan bir ülke olarak da ilan ederken, bu gelişme sayesinde ülkeye ekonomik girdi ve hareketlenme sağlanması amaçlanıyor.

DESICO projesinin STO’suna ev sahipliği yapmaya hazırlanan ülke, bu konuda ilk adım atan yer olması ile de dikkatleri üzerine çekti. DESICO, önce kendi STO’sunu yapacak ve daha sonra da diğer STO’lar için bir platform olacak. Bu sebeple, bu projenin desteklenmesi büyük bir önem taşıyor. Bu STO’nun Avrupa Birliği kanunlarının hepsine uyumlu olduğu ifade edilirken, elde edilen fonun bir kısmının da başarılı projelerin desteklenmesinde kullanılacağı ifade ediliyor.

Utility yani hizmet tokenlerinin gereken başarıyı sağlayamadığını belirten DESICO yetkilileri, bunun yerine senet tokeni modelinin gelecekte çok etkili olacağını ve bu sistemin, kripto para piyasalarının geleceği olacağını belirtiyor.

ICO konusunda Litvanya’nın çok dostane ve destekleyici politikalar izlediğini belirten yetkililer, bununla birlikte, bu modelin artık çekiciliğini kaybettiğini ve STO modelinin bir adım öne çıkmaya başladığını belirtiyor.

Litvanya hükümeti de, bu modeli destekleyerek gelecekte bu tarz işler yapmak isteyen girişimler için bir merkez haline gelmeyi ve bu sayede ekonomisini daha iyi bir şekilde kalkındırmayı amaçlıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment