Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Londra Borsası Hong Kong’daki Kripto Para Borsasıyla İşbirliği Yapacak

Londra Borsası (LSE), kendi kullandığı trade-matching teknolojisini Hong Kong’daki bir kripto para borsasıyla paylaşmaya başladı.

LSE Group, Millenium Exchange bünyesindeki eşleştirme motorunu Hong Kong’daki AAX adlı kripto para borsasıyla paylaşmaya karar verdi. ATOM Group tarafından geliştirilen bu borsa henüz tam anlamıyla faaliyete geçmedi.

AAX adlı bu kripto para borsasının bu yılın ilk yarısında hizmet vermeye başlaması bekleniyor. LSE Group tarafından yapılan açıklamaya göre AAX, eşleştirme motorunu kullanan ilk kripto para borsası olacak.

ATOM Group tarafından yapılan duyuruya göre Londra Borsası, bu teknolojiyi aynı zamanda Hong Kong Borsası ve Singapur Borsası ile de paylaşıyor.

ATOM Group’un CEO’su olan Peter Lin, Millenium Exchange sayesinde AAX platformundaki hem bireysel hem kurumsal yatırımcıların çok daha “güvenli” olacaklarını söylüyor. Şirketin yayınladığı duyuruya göre AAX bu işbirliği sayesinde yasal olarak da avantajlı durumda olacak.

Peter Lin ve ATOM Group tarafından yapılan açıklamalara göre şirket, bu platformun güvenliğini sağlayabilmek için ABD‘deki siber güvenlik şirketlerinden Kroll ile ortaklık kuracak.

Geleneksel tarzda borsalar işleten şirketler, kripto para borsalarıyla son zamanlarda daha fazla işbirliği yapmaya başladılar. Kripto para borsaları bu işbirliği sayesinde çok daha verimli hizmetler sunabiliyorlar.

Yine bir başka kripto para borsası olan Gemini bundan birkaç ay önce SMARTS Market Surveillance sisteminden faydalanabilmek için Nasdaq ile işbirliği yapmaya başladı. Bugün paylaştığımız bir haberde Nasdaq CEO’sunun kripto paralarla ilgili görüşlerini aktardık.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment