Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Londra Borsasından Blockchain Planı: Ticaret Platformu Başlatacak!

Londra Menkul Kıymetler Borsası (LSEG), geleneksel finans ürünlerini daha verimli sunabilmek için blokzinciri teknolojisinden yararlanmayı planlıyor.

Geleneksel finansın blokzinciri ile entegrasyonu noktasında önemli bir açıklama da Londra Menkul Kıymetler Borsası (LSEG) cephesinden geldi. Financial Times‘a (FT) konuşan LSEG sermaye piyasaları başkanı Murray Roos, geleneksel finans ürünlerinin daha verimli alınıp satılabilmesi ve saklanabilmesi için blokzinciri tabanlı bir platform kurmayı amaçlandıklarını duyurdu.

Konu hakkındaki çalışmaların 1 yıldan uzun süredir devam ettiğini ve bu günlerde kritik bir dönüm noktasına ulaştığını ifade eden Roos, bu çalışmaların kripto paralarla ilgili olmadığını ve hedeflerinin temelinde sadece blokziniciri teknolojisi olduğunu hatırlattı.

Blokzinciri teknolojisini kullanarak geleneksel finans ürünlerin için daha maliyetsiz, şeffaf ve kolay bir süreç yaratmayı amaçladıklarını belirten Roos, bu projeyi hayata geçirmek konusunda kararlı olduklarını vurguladı:

Projemiz kripto para birimlerini içermiyor ve temelde blokzinciri teknolojisinin geleneksel finansı desteklemesine dayanıyor. Buradaki fikir, dijital teknolojiyi kullanarak daga akıcı, daha sorunsuz, daha ucuz ve daha şeffaf bir süreç yaratmak ve bunu düzenlemek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!