Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Lübnan’da Bitcoin, Yüksek Fiyattan Alınıp Satılıyor

Dünyada son dönemde birçok ülke, ekonomik sıkıntılar ile boğuşmak durumunda kalırken, bu ülkelerin bazılarında ise sıkıntıların boyutu daha yüksek oluyor.

İşte bu noktada ekonomik sıkıntı çeken ülkelerin vatandaşları, her gün değer kaybeden para birimlerinin yerine, altın ve Bitcoin gibi değer saklama araçlarına yöneliyorlar. Bu sebeple de yerel bazda bakıldığı zaman o ülkelerde, Bitcoin fiyatı normalin daha üstünde bir seyir gösteriyor.

Bu ülkelerden birisi olarak gösterilen ve yaşadığı ekonomik krizin boyutları her geçen gün daha da derinleşen Lübnan’da ise tam olarak bu durum yaşanıyor.

Yaşanan kriz sonrasında halk, Bitcoin ve benzeri kripto para birimlerine yönelirken, ülkedeki Bitcoin fiyatı da normalin yüzde 25’inden daha fazla.

Kripto Para ile Gayrimenkul Alınıyor

Konuyla ilgili olarak bir bilgisel paylaşan Andrew Kang’a göre, Lübnan’ın zenginleri, yaşanan sıkıntılar sonrasında Bitcoin’e yönelmiş durumda. Kripto para vasıtası ile parayı yurt dışına gönderme amacını taşıyan bu isimlerin büyük bir kısmının da, kripto paralar ile Birleşik Arap Emirlikleri’nde gayrimenkul satın alımı yaptıkları ifade ediliyor.

Ülkede, LocalBitcoins verilerine göre bir Bitcoin, yaklaşık 13 bin dolardan el değiştiriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment