Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

LUNA Çöküşünün Ardından Sosyal Medyada Yapılan İntihar Paylaşımlarına Destek Mesajları Yağdı

Terra (LUNA) çöküşünde varlıklarını kaybeden yatırımcılar sosyal medya platformları üzerinden intihar paylaşımları yapıyor.

Luna ekosisteminin algoritmik stablecoin’i UST‘nin 9 Mayıs Pazartesi günü depeg olarak 1 doların altına düşmesi sonucu stablecoin’inin tekrardan 1 dolara sabitlenmesi için basılan Luna miktarı ile 60 dolarlardan başlayan düşüşün ardından toplam dolaşımdaki arzın 6.53 trilyona ulaşması sonucu neredeyse sıfırlanan projenin bazı borsalardan delist edilmesiyle neredeyse tüm varlıklarını kaybeden kimi yatırımcıların sosyal medya platformları üzerinden intihar paylaşımları yaptığı, bazılarının intihar girişimlerinde bulunduğu ve hatta bazı kişilerin hayatlarını kaybettiği söyleniyor.

Sosyal medya platformu Reddit’te birçok kişi tanıdıklarının Luna yüzünden intihar girişiminde bulunduğunu anlatırken Cat-Evening adlı kullanıcı intiharın onun için tek çıkış olduğunu paylaştı: “450 bin dolar kaybettim. Bu miktarı bankaya ödeyemem. Yakında evimi kaybedeceğim ve evsiz kalacağım. İntihar benim için tek çıkış yolu.”

Paylaşımın altına platform kullanıcıları tarafından 1600’ün üzerinde destek mesajı geldi.

RyzenRazer adlı başka bir reddit kullanıcısı ise intihar etmeyi düşünen kullanıcılara destek olmak için kendi başından geçen bir hikayeyi paylaştı. Kullanıcı paylaşımda bir kaç yıl önce hisse senedi ticaretinde 100 bin doların üzerinde para kaybettiğini ve başarısız bir intihar girişiminin ardından hayatını yeniden nasıl düzene soktuğunu anlattı.

Platform moderatörleri Luna subreddit’i altına sabitledikleri mesajda yardıma ihtiyacı olan kişiler için Türkiye‘de dahil olmak üzeri 91 ülkenin ulusal yardım hattı numarasına yer verdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!