Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Madenciler Cihazlarını Ethereum Classic’e (ETC) Yönlendiriyorlar: Yeni Bir Rekor Seviyeye Ulaşıldı

Ethereum Classic (ETC) hash rate’i 6 yıl önceki ilk madencilik bloğundan bu güne kadarki süreçte daha önce hiç görülmemiş bir artış sergileyerek tüm zamanların en yüksek seviyesine (ATH) ulaştı.

Geçtiğimiz hafta ortalama 28 TH/s hash rate seviyelerinde seyreden Ethereum Classic madenciliği bu hafta sonu görülmemiş bir hızda artarak 42 TH/s seviyelerine kadar yükseldi. Tüm zamanların en yüksek seviyesi (ATH) anlamına gelen yeni hash rate, günler içinde yaklaşık %45 yükseliş performansı sergilenmesi sonucu bu noktaya ulaştı.

Ethereum ağının 15 Eylül’de Proof of Stake (PoS) sistemine geçmesi beklenirken, Ethereum üzerinde madencilik yapan kullanıcılar cihazlarını büyük bir hızla Ethereum Classic ağına çevirmeye devam ediyor. Geçtiğimiz ay gerçekleştirilen Ethereum konferansında Vitalik Buterin tarafından belirtildiği gibi, büyük madencilik cihazı yatırımı yapan birey ve kurumların bu noktada en iyi alternatifi olarak Ethereum Classic görülüyor.

Madencilerin Ethereum Classic’e alternatif olarak işlem yapabileceği ve cihazlarını çalıştırabileceği söz konusu diğer ağlar arasında ise Ravencoin (RVN), Ergo (ERGO) ve Beam (BEAM) bulunuyor. Fakat 15 Eylül’deki The Merge güncellemesine hızla yaklaşırken, bu alternatif blockchainler üzerinde Ethereum Classic’de olduğuna benzer bir hash rate artışı gözlemlenmedi. Bu da madencilerin ilk tercihinin Ethereum Classic olduğunu ve talebin muhtemelen bu yönde artmaya devam edeceğini gösteriyor.

Yazının kaleme alındığı esnada kripto marketin 20. sırasında yer alan Ethereum Classic fiyatı günlük %3’lük bir düşüş ile 32,72 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!