Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Madenciliği Yapmak Artık Hiç Olmadığı Kadar Zor!

Bitcoin ağındaki madencilik zorluğu geçtiğimiz günlerde fiyatla birlikte artış yaşadı ve tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı.

Bitcoin geçtiğimiz son birkaç haftadır oldukça sağlam bir performans sergiliyor ve fiyat bazında kayda değer bir artış yaşıyor. Bitcoin geçtiğimiz gün 9 bin dolar seviyesine kadar yükselmeyi başarmıştı ki bu, 2019’un en yüksek seviyesiydi.

AMBCrypto tarafından yapılan habere göre Bitcoin fiyatının artmasıyla birlikte Bitcoin ağındaki madencilik dinamikleri de değişim göstermeye başladı. Ağdaki madencilik zorluğu 31 Mayıs tarihi itibarıyla 7.46T’ye kadar yükseldi ki bu da Bitcoin için yeni bir rekor.

Bitcoin’de 578 bin 592.bloğa gelindiğinde ağdaki maden zorluğu yüzde 11.26 oranında artış gösterdi. Diğer bloklardaki artış oranlarıyla kıyasladığımızda bunun epey ciddi bir oran olduğunu söyleyebiliriz.

Bitcoin ağındaki madencilik seviyesinin bu kadar zorlaşmış olması aslında ağdaki madenci sayısının artış gösterdiği anlamına geliyor. Bunun yanı sıra bir de ağdaki zorluk oranının her 2016 blokta bir zorlaşıyor olduğunu hatırlatmak gerekiyor.

Ağdaki hash oranına baktığımızda bunun Aralık 2018 döneminden beri istikrarlı olarak artmaya devam ettiğini söyleyebiliriz. Hash oranı Bitcoin fiyatının düşmesiyle birlikte ciddi bir düşüş yaşamıştı ancak geçtiğimiz son birkaç ay içerisinde yeniden yükselmeye başladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment