Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

MakerDAO’dan Dev Bankaya 100 Milyon Dolarlık Kredi

MakerDAO’nun, ABD merkezli Huntingdon Valley Bank’a bir DAI hesabı açmak için yaptığı oylama olumlu sonuçlandı.

MakerDAO, 1871 yılından beri faaliyet gösteren ABD merkezli Huntingdon Valley Bank’ın stablecoin kredi hesabı açma talebini onayladı. Hesap, bankanın hesap bilançosuna teminat olarak off-chain mevduat yatırdıktan sonra DAI borçlanmasına izin veren bir sistem olarak çalışacak.

Banka, başlangıçta 100 milyon dolara kadar borç alabilecek. Borçlanma limiti 12 ay içerisinde 1 milyar dolara kadar çıkarılacak.MakerDAO Bank Participation Trust” adlı Delaware merkezli bir tröst, bankanın kredi varlıklarını MakerDAO adına bankayla birlikte yönetecek.

Banka, resmi açıklamada MakerDAO’dan aldığı DAI’leri bankanın operasyonlarını desteklemek için kullanacağını belirtti. Bu anlaşmanın MakerDAO için tahmini yıllık %3 getiri sağlayacağını iddia etti.

Uzmanlar MakerDAO’nun bu anlaşmayla bilançosunu ve itibarını güçlendirdiğini düşündüklerini ifade ettiler.

Oylamanın sonucunda %87’lik büyük bir kesim bu anlaşmaya sıcak baktı ancak bazı kesimler merkeziyetsiz bir finans yapısının geleneksel finans kuruluşlarıyla çalışması fikrinden memnun değildi. DeFiWatch’ın kurucusu Chris Blec, sahip olduğu %3,1 oya tekabül eden 4.128 MKR ile red oyu veren en büyük MakerDAO delegesi oldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!