Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Malezya Kararını Verdi: ICO’lar Artık Menkul Kıymet Olarak Ele Alınacak

Malezya belirli bir süredir kripto para birimleri ve ICO’lar hakkında vereceği karar konusunda belirsizlik yaşamaktaydı. Malezya şuan Güney Asya ulusları arasında kripto para birimleri hakkında henüz herhangi bir görüşe ve yasal duruşa sahip olmayan nadir ülkelerden birisiydi ve bunu yakın zamanda aldığı bir karar ile değiştirdi.

Yapılan açıklamaya göre Malezya’nın menkul kıymet regülatörü, 15 Ocak tarihinden itibaren kripto para borsalarını ve ilk dijital para arzlarını denetleme ve düzenleme yetkisine sahip olacak. Ülkenin menkul kıymet regülatörü SC tarafından yapılan bir bildiriye göre, ICO’ları ve kripto para borsalarını kapsayacak olan düzenleme 2019 yılının 15 Ocak tarihinde devreye girmiş olacak.

Bugünden itibaren ülke içerisinde yapılacak token arzlarının ve kullanıma açılacak kripto para borsalarının, ilk olarak SC’den bu konuda onay alması ve ülkenin menkul kıymet yasaları ile uyumlu olması gerekiyor.

Ülkenin Maliye Bakanı Lim Guan Eng, konu hakkında yaptığı bir açıklamada ”SC’nin onayı olmadan ICO veya kripto para borsası işleten herhangi bir kişi veya kurum, 10 yılı geçmeyen hapis cezalarına veya 2.44 milyon dolar değerinde maddi cezaya çarptırılacak” ifadesini kullandı.

Komisyon bunun yanı sıra 2019 yılının ilk çeyreğinin sonuna kadar kripto para birimlerini kapsayacak detaylı bir yasal çerçeve hazırlamak için de merkez bankası ile beraber çalışacağını aktardı.

Malezya attığı bu hamleyi iyi değerlendirebilir ve girişim ile yeniliği önlemeden sektörü düzenlemeyi başarabilirse, komşu ülkeleri gibi ciddi bir kripto para ülkesi haline gelebilir.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment