Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mali Regülatör 9 Kripto Para ve Finans Şirketini Kara Listeye Aldı!

İngiltere’nin finansal regülatörü FCA, 9 adet kripto para ve finans şirketini uyarı listesine dahil ettiğini açıkladı.

Kara Listeye Dahil Edilen Kripto Para Şirketlerinin Sayısı Arttı

FCA tarafından yapılan açıklamada bu şirketler arasında Olympus Global, STS Royals, Bitcoin Evolution, Walker Bryan, Credit Union Fund, My Safe Market, Carter FS ve Standard Bit Options firmalarının dahil olduğu belirtildi.

FCA buna ek olarak Ignis Markets isimli regüle edilen ve tescilli bir platformun kopyasının da müşterileri dolandırmaya kalkıştığını ve buna karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguladı:

“Biz bu sahte firmanın İngiltere içerisindeki vatandaşlara bizim iznimiz olmadan hizmet veya ürün verdiğini düşünüyoruz.”

FCA açıklamasının devamında klon firma olarak bilinen bu yöntemin bir anda insanlarla iletişime geçtiğini ve özellikle telefon aramaları yaptıklarını açıkladı. Firmanın isminin ve referans numarasının kopya olması da bunun gerçek olduğunun sanılmasına sebep oluyor.

FCA kripto para işi yapan firmaların dolandırıcılık hedefi bulunup bulunmadığını anlamanın en kesin yolunun, gerçeküstü yatırım fırsatları sunmaları olduğunu açıkladı. Finansal regülatöre göre eğer bir fırsat gerçek olamayacak kadar güzel gözüküyorsa, büyük ihtimalle gerçek değildir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment