Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Malta Başbakanı: Yatırımcıları Korumak İçin Ek Tedbirler Alıyoruz

Kendisine kripto para ve Blockchain adası ismini veren bu iki teknoloji ile ilgili çok ciddi atılımlar yapan Malta, son olarak bir Blockchain etkinliği düzenledi ve bu etkinlikte söz alan Malta başbakanı Silvio Schembri, önemli sözler sarf etti.

Schembri, şu anda hükümet olarak Blockchain ve kripto paralar ile ilgili çok yapıcı kurallar koyduklarını ifade ederken, şu anda bu tarz bir sektörün gelişmesi için gereken adımları atmaya gayret ettiklerini aktardı. Başarılı başbakan, tüm bu süreçlerin en efektif şekilde ilerlemesi için ise, müşterini koru ve anti kara para aklama (KYC / AML) süreçlerini sıkılaştıracaklarını ve yatırımcıları korumak ve onları rahat hissettirmek için ellerinden geleni yapacaklarını aktardı.

Schembri, şöyle konuştu:

”Malta hükümeti olarak KYC ve AML süreçleri konusunda son derece hassasız. Bu konuyu gerçekten çok önemsiyoruz. Hükümetimizin ilgili birimlerine bu süreç ile ilgili tedbirleri almaları için direktifler verdim. Onlar da uzmanlıklarını ve tecrübelerini kullanarak bu işi yapacaklar. En nihayetinde bizim ana amacımız yatırımcıları korumak ve dolandırıcıları ortadan kaldırmaya çalışmak. Bu sayede sektörü çok daha güvenli kılmak mümkün ve biz de bunun peşindeyiz. Eğer bunu yapmayı başarırsak gerçekten kripto para ve Blocckhain teknolojileri bir adım ileriye daha atabilir. Bu tarz yenilikçi ve devrimci teknolojilerin işleyişine çomak sokmak isteyen kötü niyetli kişileri, çok hızlı bir şekilde buradan uzaklaştırmak herkesin görevi.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment