Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

AB: Malta Kendini Kripto Para Suçlarına Karşı Hazırlamalı

Avrupa Birliği, Malta’daki kripto para şirketlerinin sayısının gitgide artığını düşünüyor ve ülkedeki yetkilileri bu duruma karşı önlem almaya davet ediyor.

Malta Today gibi yerel kaynaklar tarafından yapılan haberlere göre Avrupa Birliği’ndeki yetkililer, Malta’da sayısı gitgide artan kripto para şirketlerinin ülkedeki mali suç sayısını artırabileceğini düşünüyorlar. AB yetkilileri bu tehlikeyi göz önünde bulundurarak Malta’daki yetkilileri bir an önce hazırlanmaya davet ediyorlar.

Avrupa Komisyonu tarafından gönderilen özel bir bildiriye göre Avrupa’daki yetkililer Malta’nın mali suçlarla mücadele edebilecek durumda olmadığını düşünüyor, Malta’nın bu suçlarla mücadele etmeye hazır olmadığını belirtiyorlar. Komisyon tarafından yayınlanan bildiriden bir kesit şu şekilde:

“Avrupa Komisyonu, üye ülkelere AB fonunun kullanımıyla ilgili gönderdiği tavsiyelerde de belirtildiği üzere, Malta’daki yetkililerin ülkedeki büyük çaplı finans ve oyun sektörleri ve gitgide büyüyen kripto para sektörü göz önünde bulundurulduğunda para aklama karşıtı önlemler almalarını öneriyor.”

Avrupa Komisyonu tarafından yapılan açıklamalara göre Malta’daki yetkililer kripto paralarla ilgili yaşadıkları çıkar çatışmalarını bir an önce çözmeli, bunun yanı sıra ülkedeki kripto para vergilerini bir an önce açıklığa kavuşturmalılar. Malta’daki yetkililerin tüm bu önerilere yanıtı ne olacak göreceğiz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment