Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Malta, Sahte Beyanlara Karşı Kripto Para Camiasını Uyardı

Malta Finansal Hizmetler Otoritesi, yaptığı açıklamada ülkede faaliyet gösterdiğini iddia eden kurumlara karşı daha sıkı bir tavır izleyeceğini ifade etti ve bu tarz kurumlara itibar edilmemesi gerektiğini belirtti.

Primetradingbot adındaki bir kripto para şirketinin, Malta’da lisans aldığı yönünde yaptığı sahte beyana atıfta bulunulan açıklamada; hem bu şirketin Malta’da kayıtlı olmadığı hem de buraya yapılan yatırımların ciddi bir tehlike barındırdığına vurgu yapıldı.

Şirketin iddia ettiğinin aksine, Malta’da bu tarz bir oluşuma lisans verilmediği hatırlatılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

”MFSA olarak, ülkemizde lisans aldığını belirten Primetradingbot’un bu tarz bir hamlesi olmadığının bilinmesini istiyoruz. Bizlerden bir açıklama gelmedikçe, bu tarz ciddi yatırım riski bulunan platformlara, insanların itibar etmemelerini rica ederiz.”

MFSA, daha sonra yatırımcıların hangi kurumların Malta’da lisans aldığını belirten bir listeyi de yayınladı. Buna göre, bu linkten  hangi kurumların Malta’da operasyonlarına devam edebilmek için lisans almış olduğu görülebilecek.

Blockchain adası olarak da tanımlanan ülke son dönemde yaptığı kripto para dostu hamleler ile de dikkat çekiyor. Dünyanın en büyük kripto parası olan Binance’in de operasyonlarını sürdürdüğü ana merkez olan Malta, an itibariyle yaptığı yatırımların da karşılığını almışa benziyor.

Ancak bu olay özelinde de görülebileceği gibi, Malta’nın kripto para piyasalarında kendisine edinmiş olduğu yer, bazı kripto para şirketlerince sahte emellerle ve aldatıcı amaçlarla suistimal edilebiliyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment