Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Malta Üniversitesinden Blockchain İle İlgili Alanlardaki Öğrencilere 300.00 Avroluk Burs Müjdesi!

Malta küçücük bir ada ülkesi olmasına rağmen kripto para ve blockchain sektöründeki gelişmelere hız kesmeden devam ediyor. Ülke bu defa gözünü eğitim sektörüne çevirmiş durumda.

Malta Üniversitesi ve Malta Bilgi Teknolojileri Kurumu geçtiğimiz günlerde yeni bir anlaşmaya imza attı. Söz konusu anlaşma gereğince önümüzdeki yıllarda Blockchain ve dağıtık defter teknolojileri ile ilgili alanlarda ilerlemek isteyen öğrencilere 300.000 Avroluk fondan burs verilecek. Fon özellikle bilişim ve iletişim teknolojileri (ICT), hukuk, finans ve mühendislik alanlarından öğrencilere dağıtılacak.

Önümüzdeki yıl söz konusu alanlarda akademik çalışmalara başlayacak öğrenciler, verilecek burstan Yüksek Lisans ve Doktora derecesi çalışmalar boyunca da faydalanabilecek. Tabii ki buradaki tek şart söz konusu araştırmaların blockchain veya DLT ile ilgili olması.

Burs direkt olarak DLT veya blockchain ile ilgili olan derslerden en az 30 kredilik alınması şartıyla verilecek. Öğrenciler aldıkları ders ücretleri tamamen fon tarafından karşılanacak.

Dijital Ekonomi Bakan yardımcısı Silvio Schembri, yeni uygulamaya konulan bursun, blockchain firmalarını Malta’ya çekme projesinin bir parçası olduğunu ifade etti. Burs programı ile blockchain firmalarına ”burada yerel kaynaklara sahipsiniz” mesajı verilmek isteniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment