Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Malta’nın Finansal Regülatörü Kripto Para Firması Denetimlerini Arttıracak

Malta’nın finansal regülatörü konumunda olan Malta Finansal Hizmetler Otoritesi (MFSA), yeni yaptığı bir açıklamada ülkedeki lisanslı kripto para işletmelerini kara para aklamaya karşı daha sıkı denetleyeceğini belirtti

Bugün 2019-2021 yıllarını kapsayan üç yıllık bir stratejik plan yayınlayan regülatör, daha iyi hazırlanmak ve bir adım önde olmak için daha modern bir finansal yaklaşım benimseyeceğini de dile getirdi.

Diğer ülkeler ve uluslararası kurumlarla iş birliğini arttıracağını da ifade eden finansal regülatör, küresel bir yaklaşım gelene kadar bu şekilde yollarına devam edeceklerini itiraf etti.

Malta aslında kripto para sektöründe birçok dev firmaya ev sahipliği yapıyor ki bunda firmalara olan tavrının oldukça olumlu olmasının payı yadsınamayacak kadar büyük. Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance de ülkede yer alıyor ve hükümet ile oldukça ”sıkı fıkı” bağlara sahip.

Avrupa Komisyonu ise geçtiğimiz Haziran ayında Malta’ya kara para aklamayı önleme regülasyonlarını arttırmasını ve geliştirmesini ‘tavsiye’ etmişti ve Avrupa Birliği ülkesi Malta da buna uyma kararı almış gibi gözüküyor. Ülkedeki kripto para borsalarının bu yeni regülasyonlardan etkilenip etkilenmeyeceği ise şu an için kesinlik kazanmadı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment