Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Marathon Digital 30.000 Tane Bitcoin Üretim Cihazı Alıyor

Kuzey Amerika’da faaliyet gösteren en büyük Bitcoin madencilerinden biri olan Marathon Digital Holdings, pazartesi günü yaptığı açıklamayla Bitmain’den 30.000 adet Antminer S19j Pro model Bitcoin üretim cihazı satın aldığını duyurdu.

Şirket, toplamda 120.7 milyon dolara satın aldığı cihazların Ocak-Haziran 2022 aralığında teslim edileceğini öngörüyor. Marathon’un sahip olduğu toplam miner sayısı, bu cihazlarla birlikte 133.000’in üstüne çıkacak.

Cihazların şirkete 13 EH/s değerinde bir üretim gücü sağlaması bekleniyor. Marathon’un açıklamasına göre bu, Bitcoin ağındaki toplam hash oranının %12’lik kısmına denk geliyor.

Marathon CEO’su Fred Thiel, madencilik sektöründeki güncel şartların şirket adına “eşsiz derecede avantajlı” olduğunu ve Marathon Digital olarak “sadece Kuzey Amerika’nın değil, dünyanın en büyük madencilerinden biri” olacaklarını söyledi.

Marathon Digital, mayısın sonunda MicroStrategy CEO’su Michael Saylor ve Tesla CEO’su Elon Musk ile buluşarak Bitcoin Madencilik Konseyinin temelini atan sekiz madenciden biriydi. Thiel, bu görüşme sonrasında şirket olarak uzun vadede %100 karbon nötr olmayı hedeflediklerini açıkladı.

Şirket geçen ay yaptığı açıklamada Teksas’taki 300 megavatlık tesisini eylülden sonra kurmayı planladığını belirtmiş, rezervinde 5.700’den fazla Bitcoin olduğunu duyurmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!