Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

MASAK, FTX Hakkında İnceleme Başlattı

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), kripto para borsası FTX hakkında “inceleme” başlattı.

Bugün MASAK tarafından yapılan açıklamada, FTX hakkında inceleme başlatıldığı ve şirketle ilişkili kişi ve kurumların banka hesaplarına yapılan işlemlerin askıya alındığı belirtildi.

Kripto para borsası FTX’in çöküşünün etkileri sektör genelinde hissedilmeye devam ediyor. Yakın zamanda, ABD’de de FTX’e yönelik bir soruşturma başlatılmıştı.

MASAK, konuyla ilgili yaptığı açıklamada FTX ile ilgili gelişmeleri “dikkatle takip ederek yakından izlediğini ve gerekli tedbirleri ivedilikle aldığını” belirtti:

“FTX.com ticari unvanıyla faaliyet gösteren küresel kripto varlık alım satım platformunun ilişkili olduğu gerçek ve tüzel kişiler nezdinde, Başkanlığımıza kanun ve mevzuat uyarınca verilen görev ve yetkiler çerçevesinde inceleme başlatılmış, bundan başka söz konusu ilişkili kişi ve kurumların bankalar, elektronik para kuruluşları, kripto varlık hizmet sağlayıcıları vb. yükümlüler nezdindeki hesaplarına yapılan işlemler, 5549 s. Kn.’nun 19/A maddesi kapsamında askıya alınmıştır. Başkanlığımız incelemeleri ivedilikle neticelendirilerek ilgili adli ve idari mercilerle paylaşılacaktır.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!