Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mastercard, Blockchain Sistemi ile Alakalı Patent Başvurusunda Bulundu

Dünyanın en büyük ödeme sistemi devi şirketlerinden olan Mastercard’ın, Blockchain ağına çabuk bir şekilde nodlar eklemeyi sağlayan bir sistemin patentini almak için başvuru yaptığı ortaya çıktı.

Amerikan Patent ve Marka Ofisi’nin resmi web sitesinden görülebilen belgenin de gösterdiği üzre, Mastercard bu hamlesi ile belirlenen nodlardaki hızı arttırmayı amaçlıyor.

Konu ile ilgili şirket tarafından ilk başvuru Ekim 2016’da yapılırken, başvuruda ”Blockchain yüzlerce, binlerce, hatta milyonlarca gönderimin verisini blokları üzerinden kolaylıkla depolayabilir” ifadesi yer almıştı.

Aynı zamanda değiştirilemez doğası nedeniyle de Blockchain aynı zamanda yüzlerce, binlerce hatta milyonlarca farklı bloğu bünyesinde barındırabiliyor.

Mastercard’dan yapılan açıklamalarda şu ifadeler kullanıldı:

”Bir hayli fazla sayıda bloğun her birinin tek tek onaylanması, gerçekten de biraz zaman gerektiriyor. Bu da sistemin efektifliğine biraz da olsa balta vuruyor. Bu yüzden bu konu ile ilgili teknik bir çözüm bulmamız gerektiğini düşündük ve bu zamanı azaltmayı amaçladık.”

Bunu yapabilmesi için sistemdeki belirli bloklara hızlı geçiş işaretleri yerleştirilecek. Mastercard’a göre nodlar; tüm bu işaretleri tarayıp, ilgili bloğun verisini daha hızlı bir şekilde gözden geçirecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment