Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mastercard ve Visa’dan Kripto Para Şirketine Yatırım

Kısa süre önce yayınlanan açıklamalara göre Mastercard ve Visa, kripto para dünyasında da faaliyet gösteren bir fintech şirketine yatırım yaptı.

Finans dünyasının bu iki dev ismi Plaid adlı bir şirkete yatırım yaparak şirketin toplam değerini 2.5 milyar dolara çıkardılar. Mastercard ve Visa tarafından yapılan yatırımın miktarı ise bilinmiyor.

Fintech sektörünün hızlı büyüyen isimlerinden Plaid, Mastercard ve Visa’dan aldığı yatırımla birlikte büyümeye ve adını duyurmaya devam ediyor. Şirket kısa süre önce LinkedIn tarafından yapılan sıralamada ABD’nin en iyi 50 startupından biri olarak gösterilmişti.

Kripto Para Hizmetleri

Akıllı telefonlardan kullanılabilen Plaid, insanların çok daha kolay bir şekilde işlem yapmalarını sağlıyor. Şirketin CEO’su Zach Perret, Plaid olarak ilk önceliklerinin müşteri memnuniyeti olduğunu ve insanların “mali hayatlarını kolaylaştırmak” istediklerini söylüyor.

Plaid kullanıcıları şirketin kendi uygulamasını kullanarak banka hesaplarını bu uygulamaya bağlayabiliyor ve Coinbase, Abra gibi çeşitli kripto para platformlarına erişebiliyorlar. Şirket aynı zamanda Express ve Venmo gibi diğer platformlara da erişim sağlıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment