Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mauritius Cumhuriyeti Regülatörü, Kripto Para Platformları İçin Yeni Yasal Çerçeve Hazırladı

Gün geçmiyor ki kripto para birimleri hakkında dünyanın en ücra köşelerinde bile yeni bir haber ve gelişme yaşanmasın. Afrika kıyısında küçük bir ada ülkesi olan Mauriritius veya resmi adıyla Mauritius Cumhuriyeti‘nin finansal regülatörü olan Finansal Hizmetler Komisyonu (FSC), kripto para birimlerine odaklı depolama ve emanet hizmetleri için yeni bir yasa tasarısı yayımladı.  Tasarı, potansiyel lisans sahipleri için işlemsel ve yönetimsel standartları kapsayan bir dizi kurala sahip. Adın da anlaşılacağı üzre daha tamamlanmamış ve yasalaşmamış olan çerçeve, 30 Kasım tarihine kadar halktan gelecek yorumlara da açık.

FSC temel olarak mevcut yasal çerçeve altında iki çeşit depolama lisansı vermekte ancak bunlar kripto para birimleri için uygun değil çünkü ülke kripto para birimlerini ayrı birer varlık sınıfı olarak tanımlıyor. FSC tarafından açıklanana göre, yeni lisans sahiplerinin depolama hizmeti sunan platformlara uygulanan geleneksel kurallara uyup, kara para aklamayı önleme prosedürlerine de ek bir dikkat göstermeleri gerekmekte.

Yeni lisans sahipleri yasa gereğince ”finansal kurum” olarak anılacak ve uymaları gereken ciddi anlamda kural ve gereklilik mevcut:

”FSA’nın 18. bölümü gereğince, FSC bu lisansı diğer faktörlerin yanı sıra başvuran kişinin yeterli kaynakları, alt yapısı olmasına ve bunlara ek olarak lisansı almak istedikleri amaca hizmet edebilecek denli uygun ölçüde kabiliyeti, tecrübesi ve becerikliliği olması konusunda ikna olduktan sonra verecektir.”

FSC lisans verildikten sonra bile lisans sahiplerinin yakından takip edileceğini de not düştü.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment