Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Max Keiser’den Bitcoin Cash’e “Çöp” Benzetmesi

Max Keiser geçtiğimiz günlerde yayınlanan bir yayında Bitcoin Cash için çöp benzetmesi yaptı.

Max Keiser dün kendi düzenlediği Keiser Report programının 1534.bölümünü yayınladı. Keiser’in bu bölümdeki konuğu Blockstream CSO’su Samson Mow oldu.

Bu iki isim yayın sırasında petrol piyasasındaki düşüşü, altın piyasasındaki sevkiyat aksaklıklarını ve kripto para piyasasının geleceğini tartıştılar. Samson Mow bunların yanı sıra kendi geliştirdiği Infinite Fleet adlı oyun projesiyle ilgili de bazı bilgiler paylaştı.

Keiser ve Mow tüm bunlara ek olarak Bitcoin Cash gibi kripto paraların da hızlıca üstünden geçip bunları kısaca ‘çöp’ olarak tanımladılar.

Bitcoin Cash Eleştirisi

Max Keiser ve Samson Mow. Bu iki ismin de Bitcoin Cash’i pek sevmediğini, ikisinin de “orijinal Bitcoin’i” tercih ettiğini biliyoruz. Max Keiser bundan neredeyse bir yıl önce yaptığı açıklamalarda Bitcoin Cash’in fiyatının “bir yıl içerisinde 100 doların altına düşeceğini” söylemiş, Bitcoin Cash’in kesinlikle başarısız olacağını ifade etmişti. Kendisi bu açıklamayı Ağustos 2019’da yapmıştı ama Bitcoin Cash’in fiyatı şu an için hala 250 doların üstünde.

Samson Mow’un da Bitcoin Cash ile ilgili pek olumlu açıklamaları yok. Kendisi Bitcoin Cash’in ortaya çıkışından bir yıl sonra onunla ilgili bir açıklama yapıp, şunları söylemişti:

“Ekonomiden, bilgisayar biliminden, piyasalardan, matematikten ve blockchain teknolojisinden anlamayanlar Bitcoin Cash’i destekliyorlar.”

Bu iki isim geçtiğimiz gün yayınlanan yayın sırasında da Bitcoin Cash hakkında olumsuz yorumlar yaptılar. Bitcoin Cash ekibinin en büyük iddialarından biri blok boyutunu büyütüp daha az maliyetle, daha hızlı bir şekilde işlem yapmayı sağlamaktı. Fakat Keiser’e göre artık kimsenin Bitcoin’deki ‘blok boyutu’ sorununu çözmesine gerek yok çünkü Bitcoin’de böyle bir sorun yok. Kendisi bu noktada Bitcoin‘deki SegWit güncellemesine dikkat çekiyor.

Keiser bu yüzden Bitcoin Cash’i Bit’trash’ olarak aldandırıp onu doğrudan ‘çöp’ olarak gördüğünü ifade ediyor. Kendisinin yorumları şu şekilde:

”Bitcoin’in ‘ölçeklenme’ sorunu olduğunu söylüyorlardı ama bu argüman SegWit güncellemesiyle çürütüldü. İnsanlar niye hala Bittrash ya da BitcoinTrash, adı neyse artık, hakkında konuşuyorlar bilmiyorum. Kaybettiler işte. ‘Blok boyutu’ argümanını kaybettiler. İnsanlar niye hala bunları destekliyor?”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment