Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mbappe Fırsatını Kovalayan Altcoin Yatırımcısı 1 Milyon Dolar Kaybetti

Fransız futbol yıldızı Kylian Mbappe’nin X hesabı, Perşembe günü hacklendi ve hacker, futbolcunun hesabından $MBAPPE adlı bir token başlatarak reklamını yaptı. Bu token, dakikalar içinde piyasa değerini milyonlarca dolara çıkararak büyük bir ilgi topladı.

Ünül futbolcunun X hesabında 14 milyondan fazla takipçisi bulunuyor. Bu hack olayı, ünlü isimlerin hesaplarının kripto “pump and dump” dolandırıcılıklarını tanıtmak için kullanıldığında ne kadar tehlikeli olabileceğini gösteriyor.

Mbappe paylaşımından milyon kaybetti

Mbappe’nin X hesabı ele geçirildikten sonra, hacker yeni bir kripto para başlattığını duyurdu ve bu paranın sözleşmesini paylaştı. Bu kripto para, Pump.fun platformu üzerinden piyasaya sürüldü. Hacker, kısa süre içinde tüm memecoin arzını satarak değeri sıfıra çekti. Ancak, kullanıcıları kandırmak için kullanılan gönderi daha sonra silindi.

Lookonchain tarafından paylaşılan verilere göre şanssız bir kullanıcı, $MBAPPE token’ından yararlanmak için yeni bir cüzdan oluşturdu ancak olası dolandırıcılığı bilmediği için milyonlarca dolar kaybetti.

Bu kullanıcı, tek bir işlemde 7.156 Solana (yaklaşık 1,03 milyon dolar) harcayarak meme coin satın aldı ve satın aldığı tokenların değeri sadece bir saat içinde 1 milyon dolardan 9,2 bin dolara düştü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!