Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

McAfee Raporu: Kötü Amaçlı Kripto Para Madencilik Yazılımları, 2018’in İkinci Çeyreğinde Büyümeye Devam Ediyor

Dünyanın önde gelen siber güvenlik firmalarından McAfee’nin en son yayınladığı verilere ve araştırmaya göre, kripto para madenciliğini hedefleyen kötü amaçlı yazılımlar, bu yılın ikinci çeyreğinde de hız kesmeden artışa devam etti.  McAfee Labs Tehdit Raporu: 2018 Eylül isimli kaynağa göre, kötü amaçlı madencilik yazılımları çeyrekten çeyreğe (geçen çeyreğe kıyasla) %86 gibi inanılmaz bir büyüme elde etti.

McAfee firmasının önde gelen bilim adamlarından Christaan Beek ise konu hakkında şunları ifade etti:

”Bir kaç yıl önce, routerlerin, video kayıt cihazlarının veya diğer Nesnelerin Interneti cihazlarının kripto para madenciliği için uygun olacağını düşünmezdik çünkü sahip oldukları CPU böyle bir etkinlik için çok yetersiz durumda. Bugün ise böyle online cihazların inanılmaz sayılara çıkması ve zayıf şifre güvenlikleri yüzünden, söz konusu etkinlik için çok çekici bir hedef haline geldiler. Eğer ben 100.000 adet böyle Nesnelerin İnterneti cihazının botnetine sahip bir siber suçlu olsaydım, yeni bir gelir akışı sağlamam hiç de zor olmazdı.”

Uzmanların da belirttiği gibi, kripto para madencilik hedefli kötü amaçlı yazılımların oranı hala fidye yazılımlara kıyasla daha az ancak yeni rakamlar ile bunlar da ciddi bir tehdit olmaya başladı. 2017 yılının son çeyreğindeki verilere göre 400.000 olan kötü amaçlı yazılımlar, bundan sonraki üç ay içerisinde 2.9 milyona yükseldi.

McAfee’nin raporunun ilginç bir diğer kısmı ise, bazı durumlarda bu yazılımların daha büyük ağlara değil de sadece belirli gruplara yönelik kullanılması.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment