Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

McAfee’nin Eski CEO’su Olduğu Şirkete Pump&Dump Soruşturması! McAfee de Zanlı!

Bir dönem John McAfee ile adı sıkça anılan kripto para madencilik ve yatırım firması MGT Capital Investments’ın pump & dump suçlaması ile hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Ekim 2015 ve Eylül 2018 tarihleri arasında MGT senetlerini satın alan yatırımcıları temsilen Rosen Law firması tarafından açılan dava ve SEC’in konu ile ilgili yaptığı incelemeler sonucunda şirketin CEO’su Robert Ladd, görevinden istifa etti.

Ladd’ın da aralarında bulunduğu 10 yatırımcı tarafından başlatıldığı iddia edilen pump & dump sürecinin içinde yer alan iki diğer ünlü ismin de Riot Blockchain CEO’su John O’Rourke ve milyarder Philip Frost olduğu ifade edildi. Özellikle Frost’un çeşitli hisselerde bunu yaparak yıllar boyunca kendine toplam 27 milyon dolarlık bir kazanç sağladı ifade edildi.

MGT Capital özelinde ise, bu pump & dump manipülasyonu sonucu, ismi geçen kişilerin haftalar içerisinde kendilerine 10 milyon dolara yakın para kazandırdıkları da belirtiliyor.

Şirket, McAfee ile olan bağları ile de dikkat çekiyor. John McAfee, şirkette CEO’luk ve danışmanlık görevlerini geçmişte üstlenmiş ve Ağustos 2017’de istifasını vermişti. SEC’in açtığı soruşturmada McAfee için bir şey yok ancak; bu yeni açılan davada McAfee, sanık pozisyonunda yer alıyor.

Açılan davada mağdur olan taraf, MGT’den zararların telafisini, hukuki masfafları ve bir miktar da tazminatı isterken, konuyla ilgili bir açıklama yapan ismi açıklanmayan MGT yetkilisi, davanın lehlerine sonuçlacağından emin olduğunu belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment