Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Meksika’daki Kripto Para Düzenlemeleri Tepki Çekmeye Devam Ediyor

Meksika Merkez Bankası’nın bundan yalnızca birkaç gün önce yayınladığı kripto para düzenlemeleri, vatandaşlardan tepki çekmeye devam ediyor.

Meksika Merkez Bankası 10 Mart 2019’da resmi gazete aracılığıyla kripto para sektörüne yönelik hazırladığı düzenlemeleri yayınlamıştı. Merkez Bankası tarafından yayınlanan bu düzenlemeler halktan kısa süre içerisinde yoğun tepki çekti.

Finance Magnates tarafından yapılan habere göre insanlar, bankanın hazırladığı bu düzenlemelere tepki göstermeye devam ediyorlar. Geçtiğimiz günlerde paylaştığımız bir haberde bu konu hakkında bazı isimler tarafından yapılan açıklamalara yer vermiştik. Ancak öyle görünüyor ki Merkez Bankası tarafından hazırlanan düzenlemeler pek çok farklı açıdan tepki alıyorlar.

Meksika’daki kripto para borsalarından Isbit’in CEO’su olan Sebastian Acosta Checo kısa süre önce bu düzenlemeler hakkında konuşmuş, Meksika Merkez Bankası tarafından atılan bu adımın kripto para sektörünü olumsuz yönde etkileyebileceğini belirtmişti.

Finance Magnates tarafından yapılan habere göre ise Checo, bu düzenlemelerin yalnızca kripto para sektörünü değil tüm ülke ekonomisini olumsuz yönde etkileyebileceğini düşünüyor. Checa’ya göre Meksika, “dijital para, serbest ticaret, turizm ve finansal kapsama” gibi sektörler ve alanlar sayesinde ciddi anlamda büyüme gösterebilir. Ancak ülkedeki yetkililerin bu alanlara karşıt tavırlar sergilemeleri, Meksika ekonomisi için olumsuz olur.

Merkez Bankası tarafından yayınlanan bu düzenlemeler yoğun tepki almaya devam ederken ülkedeki Bitso gibi kripto para borsaları, bu düzenlemelerin kendilerini yıldırmayacağını belirtmeye başladılar. Bitso tarafından yayınlanan blog gönderisine göre bu düzenlemeler sektör genelini olumsuz yönde etkileyecekler ancak kripto para borsaları, vatandaşlara hizmet vermeye devam edecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment