Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Meltem Demirörs: Kripto Ekosistemi Büyümesi, New York ve Mevcut Finans Merkezlerinden Gelecek

CoinShares CSO’su Meltem Demirörs, The Block ve E8 Partners tarafından düzenlenen ”Innovate Finance” etkinliğinde konuşan isimlerden birisiydi. Demirörs’ün yanı sıra Monero’nun çekirdek geliştiricilerinden Riccardo Spagni de aynı panele katılanlardan birisi oldu ve kripto para sektörü hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Riccardo Spagni’nin düzenleme arbitrajı konusuna hakkında yaptığı, insanlar düzenleme konusunda daha dostane Malta veya buna benzer ülkelere geçiş yapacak teorisine yanıt veren Demirörs, New York gibi bölgelerin hala üstün olduğunu ifade etti.

Demirörs ilk olarak kripto para ekosistemi için gerekli büyümenin, düzenleyici çevreleri anlamanın yanı sıra insanların kullanabileceği, güvenebileceği ve kullanırken güvende hissedebileceği uygulamaları kurmaktan geçeceğini vurguladı. ”Düzenleme arbitrajının” ilginç olduğuna değinen CSO, Malta gibi ülkelerin büyük finansal piyasalar olmadığını vurguladı. İnsanların Malta veya Bermuda gibi kripto para ile blockchain dostu yerlerde olmaktan mutluluk duyacağını, ancak eninde sonunda insanların da varlıkların ve piyasaların olduğu yerlerde yer almak isteyeceğini vurguladı.

Reserve kurucu ortağı Nevim Freeman ise, farklı bir görüş ileriye sürdü ve büyümenin kökü New York, Silikon Vadisi, Berlin ve buna benzer yerlerde olan kişilerden geleceğini ifade etti. Freeman’a göre bu insanların hem teknik bilgisi hem de girişimcilik ruhu var ve kripto paraların en çok ihtiyaç duyulduğu dünyanın diğer bölgelerine de gitme arzusuna sahipler. Freeman bazı cesur insanların bunu şimdiden yapmaya başladığını ve büyüme ile başarının bu insanlardan geleceğini vurguladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment