Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Meme Coin Piyasasını Sarsan Olay Büyüyebilir: Bir Ülke Daha Soruşturma Açtı!

Hindistan, kurucusu ve CEO’su Fransa’da tutuklanan Telegram hakkında harekete geçti.

Times of India, Telegram’ın Fransa’da 24 Ağustos’ta kurucu Pavel Durov’un gözaltına alınmasının ardından Hindistan’da soruşturma altında olduğunu ortaya çıkardı.

Habere göre Hindistan İçişleri Bakanlığı ile Elektronik ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı, popüler mesajlaşma platformunu kumar, şantaj ve diğer yasa dışı faaliyetler açısından inceleme altına aldı.

Telegram’ın Hindistan’da yaklaşık 104 milyon kullanıcısı bulunuyor.

Durov ve meme coin piyasası

24 Ağustos günü Fransa’da gözaltına alınan Telegram kurucusu Durov, 10’dan fazla suçlamayla karşı karşıya görünüyor.

Fransız yetkililer, Durov hakkında Telegram üzerinden sağlanan uyuşturucu kaçakçılığı, dolandırıcılık, organize suç, terörizm ve çocuk istismarı materyalleri gibi belirtilmemiş olayları içeren geniş çaplı bir soruşturma kapsamında bir arama emri çıkardı.

26 Ağustos’ta Fransa Başbakanı Emmanuel Macron, Durov’un gözaltına alınmasının siyasi olmadığını belirterek, Fransız mahkemelerinin bağımsız bir yargı süreci çerçevesinde Durov’un geleceğine karar vereceğini söylemişti.

Durov’un tutuklanması, Telegram bağlantılı birçok meme coin için %20’yi aşkın düşüş getirmişti. Telegram’a karşı global bir yaptırım hareketi, ilgili altcoin ve meme coinlerin daha derin düşüşler yaşamasının önünü açabilir.

Öte yandan Durov’un serbest bırakıldığına yönelik bir açıklama her şeyi pozitif de etkileyebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!