Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Meme Coin Piyasasını Sarsmıştı: Telegram CEO’su Tutuklamadan Sonra İlk Kez Konuştu!

Fransa’da tutuklanıp serbest bırakılan Telegram kurucusu ilk kez konuştu.

Telegram CEO’su Pavel Durov, Fransa’da yaşanan 4 günlük sorgu sürecinin ardından ilk kez açıklamada bulundu. Yaptığı açıklamada, Fransız yetkililerin kendisini Telegram üzerinde işlenen üçüncü taraf suçlarla ilgili sorguya çektiğine yer verdi.

Bu durumun, internet öncesi çağlardan kalma yasalar tarafından çözülemeyeceğini ve başkalarının işlediği suçtan kendisinin sorumlu tutulmaması gerektiğini aktardı.

Durov, Fransa’nın Telegram’dan yanıt alamadığı için bu suçlar konusunda kendisini gözaltına aldığını fakat işin özünde Telegram ve şahsen kendisine ulaşmaları için onlarca yol olduğunu belirtti:

Bir ülke bir internet hizmetinden memnun değilse, yerleşik uygulama hizmetin kendisine karşı yasal işlem başlatmaktır. Akıllı telefon öncesi dönemden kalma yasaları kullanarak bir CEO’yu yönettiği platformda üçüncü taraflarca işlenen suçlarla suçlamak yanlış bir yaklaşımdır. Teknoloji inşa etmek zaten yeterince zordur. Hiçbir yenilikçi, bu araçların potansiyel kötüye kullanımından kişisel olarak sorumlu tutulabileceğini biliyorsa asla yeni araçlar inşa etmez.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!