Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Memecoin Fenomeni Ünlülerin İsmini Kullanıp 3 Milyon Dolar Kazandı

Memecoin sektörünün tanındık isimlerinden Sahil Arora, piyasaya sürdüğü tokenlar sayesinde yaklaşık 3 milyon dolar kazanmış olabilir.

Blockchain veri platformu Bubblemaps, Arora’nın bu yılın başından beri 26,4 milyon dolar kazanmış olabileceğini yazdı.

Ancak araştırmacı ZachXBT, bu sayının abartıldığını düşünüyor. ZachXBT, “Sahil’in 26 milyon dolar kazanmış olmasına imkan yok, şu coinlerdeki likiditeye bakın” dedi. Araştırmacıya göre Arora’nın 2-3 milyon dolar kazanmış olması daha muhtemel.

ZachXBT’ye göre Bubblemaps, aslında bir kripto para borsasına olan adresi Sahil’e aitmiş gibi değerlendirdi ve bu sebeple yanlış bir hesaplama yaptı.

Dolandırıcılık yapmakla suçlanıyor

Arora, çeşitli yöntemlerle kripto para yatırımcılarını dolandırmakla suçlanıyor. Bunların arasında ünlü isimler de yer alıyor.

Iggy Azalea, Caitlyn Jenner, Rich the Kid gibi isimler, Arora’yı kendi markalarını kullanarak tanıttığı memecoinler üstünden dolandırıcılık yapmakla suçladı.

İddialara göre Arora, ünlüler adına tokenlar çıkarıp onları bu tokenları tanıtmaya ikna ediyor ve zenginlik vadediyor. Arora’nın daha sonra yüklü miktarlarda token satıp likiditeyi azalttığı ve fiyatı düşürdüğü öne sürülüyor.

İş birliği iddiaları yalanlandı

Arora’nın X’teki kişisel hesabı, platformun kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle 4 Temmuz’da kapatıldı.

Arora, ondan bir gün önce kripto para borsası BingX ile iş birliği yaptığını duyurdu ancak BingX, bu iddiayı yalanladı.

Arora, ardından Amerikalı hip hop sanatçısı Offset ile bağlantılı başka bir memecoin projesini tanıttı ancak Offset de Arora’yı dolandırıcılıkla suçladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!