Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ING: Merkez Bankaları Kendi Dijital Paralarını Çıkaracaklar

ING’nin baş ekonomisti Mark Cliffe, merkez bankalarının kendi dijital paralarını çıkarmaya başlayacaklarını söylüyor.

Cliffe kısa süre önce yaptığı açıklamalarda merkez bankalarının “baskı altında” olduklarını ve bu yüzden yeni bir para birimi geliştirmeye başlayacaklarını söyledi.

Merkez Bankasından Dijital Para

Mark Cliffe, Facebook’un kendi dijital para projesini geliştirmeye başlamasıyla birlikte merkez bankalarının büyük bir baskı altına girdiklerini düşünüyor.

Cliffe, Dünya genelindeki merkez bankalarının önümüzdeki iki-üç yıl içerisinde yeni bir para birimi geliştireceklerine inanıyor.

ING’nin baş ekonomisti olan Cliffe, merkez bankalarının dijital paralardan epey verim alabileceklerini düşünüyor. Onun açıklamalarına göre merkez bankaları dijital paralar sayesinde aşamalı olarak banknot basmayı tamamen bırakabilir ve dijital paralar sayesinde faiz oranlarını iyice düşürebilirler.

Ne var ki merkez bankası tarafından geliştirilecek bir dijital para vatandaşların tepkisini çekebilir. Cliffe’in açıklamalarına göre düşük faiz oranlarından şimdiden rahatsızlık duyan insanlar zamanla dijital para fikrine sert bir tepki göstermeye başlayabilirler.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment