Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Merkeziyetsiz Borsaların Ticari Hacmi, Tüm Zamanların En Düşük Seviyesine Geriledi

Binance gibi birçok kripto para borsası, kendi merkeziyetsiz kripto para borsalarını kurmaya başlasa ve birçok kişi geleceğin merkeziyetsiz platformlarda olduğunu iddia etse de, merkeziyetsiz kripto para borsalarının (DEX) mevcut durumu pek iç açıcı gözükmüyor. Söz konusu platformlar ABD doları bakımından en düşük seviyelere geriledi ve düşüş duracak gibi gözükmüyor.

Diar tarafından yayınlanan yeni bir araştırmaya göre, merkeziyetsiz kripto para borsaları dolar hacmi konusunda tüm zamanların en düşük seviyesine indi. Merkeziyetsiz kripto para borsalarının yavaş yavaş gözükmeye başladığı 2017 yılının Haziran ayından beri platformları analiz eden Diar, bunların toplam ticari hacminin 8.9 milyar dolar olduğunu ortaya koydu. Bu yılın Ocak ayı  göz önüne alındığında ise, toplam merkeziyetsiz borsa ticari hacmi 49 milyon dolar seviyesine gelmekte.

Olayı biraz daha net açıklamak gerekirse, bu ayki toplam merkeziyetsiz borsa ticari hacmi, Binance’nin tek başına yaptığı aylık ticari hacmin %10 seviyelerinde. Diar bunun yanı sıra söz konusu borsalarda ‘unique kullanıcı’ olarak bilinen ve ilk defa platformu kullanan kişilerin sayısında da inanılmaz bir düşüş olduğun gözler önüne serdi.

 

2018 yılının Ekim ayında, merkeziyetsiz bir kripto para borsası olan Bisq, rekor bir ay yaşamış ve ticari hacim konusunda tek bir ayda 3 milyon doları geçmişti. Coin.dance verilerine göre ise söz konusu borsanın da ticari hacmi yavaş yavaş geriledi ve Bitcoin fiyatı düşlerken bu da düşüşe geçti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment