Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Merkeziyetsiz Sosyal Medya Platformu Steemit, CEO Değişikliğine Gitti!

Reddit’in alternatifi olarak tasarlanan blockchain startup firması Steemit, kemer sıkma politikası çerçevesinde elemanlarının büyük bir kısmını işten çıkarmasının üzerinden iki ay bile geçmeden CEO değişikliğine gitti.

Kripto para dünyasında ‘erken başarı’ olarak kutlanan platform, Kasım ayının ortalarında yaşanan kripto para kışından dolayı çalışanlarının %70’ini işten çıkarması ile gündeme gelmişti. Bitcoin, Ethereum ve diğer kripto para birimlerinin %90 civarında değer kaybettiği kripto para kışı sadece Steemit’in kemerinin sıkılmasına neden olmadı. Steemit’in yanı sıra birçok önemli kripto para ve blockchain firması da işten çıkarmalara başvurdu.

Steemit platformunun eski CEO’su Ned Scott yine yöneticilik pozisyonuna gönderilirken, yeni terfi ettirilmiş Elizabeth Powell ise CEO olarak görevini sürdürecek. Powell konu hakkında yaptığı açıklamada amacının şirketin yol haritasına bağlı kalarak reklam gelirlerini arttırmaya ve Steemit’in değerini arttırmaya odaklanmak olduğunu duyurdu. 2016 yılının Temmuz ayında kurulan Steemit, bir milyon üzerinde kayıtlı kullanıcı ile kabul ve benimsenme konusunda en başarılı kripto para projelerinden birisi olarak görülmekteydi.

Merkeziyetsiz olduğu belirtilen sosyal medya platformu geçtiğimiz tarihlerde 11 Eylül saldırılarının detaylarını açıklamak için siteyi kullanan kullanıcıları siteden menetmesi ile tepkilere yol açmıştı. Platformun Steem isimli kripto para birimi ise şu sıralar ayının baskısını ensesinde hisseden kripto paralardan birisi konumunda. Geçtiğimiz Ocak ayında değeri zirve yaptığında 7.31 dolara kadar çıkan Steem, basın saatine göre 0.41 dolardan alıcı bulmakta. Firma diğer şirketlerin yaptığı gibi bir ICO yapmadı ve bunun yerine token madenciliği seçeneğini ortaya koydu.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment